Finci odbili da operišu hokejaša samo zato što je Rus?! "Zašto se ponašaju tako podlo?"

17.04.2022

08:06

0

Politika ušla i u sport

Finci odbili da operišu hokejaša samo zato što je Rus?! "Zašto se ponašaju tako podlo?"
hojek - Copyright AP Photo/Matt Slocum

Mladog neimenovanog ruskog hokejaša navodno su odbili da operišu u Finskoj, istakao je sportski direktor Salavat Julajeva, Rinat Baširov.

- Godinama radimo sa Fincima i možda tome posvećujemo čak preteranu pažnju. Mogu vam reći da smo planirali operaciju mladog igrača Tolpara (juniori Salavata), ali su nas pozvali i rekli da građanima Rusije više ne pružaju usluge. To ne sluti na dobro. Ne mogu reći je li to trend u celoj državi, ali po tome kako se tumači, to je za nas politička igra - kazao je Baširov.

Inače, četvorica finskih hokejaša (Juho Metsol, Temu Hartikainen, Markus Granlund i Sakari Maninen) napustili su klub nakon ruskog napada na Ukrajinu, dok bi glavni trener, takođe Finac, Tomi Lamsi takođe trebalo da napusti svoju poziciju.

- Možete ih lako tužiti. Jasno je da sud neće biti na našoj strani, ali to se već zove rasizam. Iz nekog razloga, u Americi je to najopasnija reč, ali kod nas se to praktikuje u bilo kojoj zemlji - prokomentarisao je bivši ruski hokejaš Maksim Sušinski i dodao:

- Zašto se Finci ponašaju tako podlo? Što je pas manji, to više laje. Vidite ko laje: Estonija, Letonija, Poljska i Finska. Ovde nije čak nisu u pitanju ni sport ni politika, nego ljudske stvari, jer ne možete odbiti lečenje bolesnoj osobi - zaključio je.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike