Spisateljica koja je napisala "Kako da ubijete svog muža" zaista se otarasila supruga?! Suđenje otkriva nove detalje slučaja (VIDEO)

15.04.2022

10:01

0

Nensi je želela da putuje svetom, ali nije znala da li će se muž složiti sa tim

Spisateljica koja je napisala "Kako da ubijete svog muža" zaista se otarasila supruga?! Suđenje otkriva nove detalje slučaja (VIDEO)
nensi brofi - Copyright Dave Killen/The Oregonian via AP, Pool

Nije bilo svedoka, ni snimaka nadzornih kamera, a ni očiglednog motiva.

Kada su detektivi stigli u Kulinarsku školu Oregon, u Portlandu, tog 2. juna 2018. godine, otkrili su mesto zločina koje ih je zbunilo.

Voljeni kuvar i nastavnik kuvanja Danijel Brofi (63) upucan je u učionici. Brofi je obično vrata od škole ostavljao otvorena kada bi isključio alarm, posle čega bi đaci počeli da pristižu. Međutim, tog dana su vrata bila zaključana, pa su čekali neko vreme. Znali su da nešto nije u redu.

Tek kada se pojavio drugi instruktor kuvanja, videli su Brofijevo telo na podu.

- Ležao je na zemlji pored sudopere. Voda je i dalje tekla, a svetla su bila upaljena - rekla je Klarinda Perez, koja je pohađala školu kuvanja.

Skoro četiri godine kasnije, porodica se nada da će se slučaj konačno rasvetliti, a glavni osumnjičeni je supruga Nensi Krempton Brofi (71), autorka ljubavnih i krimi romana. Kako se navodi, želela je da od 10 različitih polisa životnog osiguranja sakupi ukupno milion i po dolara.

Mediji su već pisali kako je par, koji je bio u braku 27 godina, imao finansijskih problema, zbog čega su jedva sastavljali kraj s krajem, a kasnili su i sa otplaćivanjem hipoteke.

Nensi, neuspešna spisateljica koja je 2011. godine napisala esej "Kako da ubijete svog muža", izgleda da je upravo to učinila i u stvarnosti.

- Izvela je nešto što je mislila da je savršeno ubistvo - rekao je okružni tužilac Rod Anderhil.

Detektivi su utvrdili da je Nensi želela da proda kuću i putuje svetom, ali je smatrala da će biti teško da muža ubedi u to. Novčano su se mučili godinama, bili su u dugovima, a ni romani joj se nisu prodavali.

- Den Brofi je bio skroman i jednostavan čovek, ali je Nensi Brofi želela više. Kako je postajala sve finansijski očajnija, a karijera spisateljice je propadala, imala je nekoliko izbora - naveo je Anderhil.

 

 

Kuvar je "glokom" upucan jednom u leđa, a onda još jednom u grudi dok je ležao na zemlji. Telo su otkrili studenti i drugi nastavnici kulinarske škole.

Odbrana se dovija na sve načine

Suđenje se oteglo zbog pandemije koronavirusa, ali se proces nedavno nastavio. Odbrana će pokušati da ukaže na "rupe" u slučaju, a tužioci su uvereni da je stvar prilično jasna, posebno kada je reč o motivu.

Osim toga, kombi nalik Nensinom snimile su kamere u blizini mesta zločina, a "glok" je posedovala.

Iz Kulinarske škole Oregon nije ništa ukradeno, a u Brofijevim džepovima su istražitelji pronašli 77 dolara. Pronađen je i novčanik koji je i dalje imao sve kreditne kartice i dokumenta, tako da se smatralo da pljačka nije bila u pitanju.

Lisa Maksfild, Nensin advokat, sugerisala je više puta, bez specifičnih dokaza, da je neko iz obližnjeg kampa, ili neko od studenata, mogao da povuče oroz.

Dave Killen/The Oregonian via AP, Pool
Tužioci predstavljaju dokaze

U tom kraju je bilo sve više beskućnika, pa i kriminala, tvrdi odbrana. Međutim, istražitelji nikada nisu identifikovali nijednog drugog osumnjičenog.

Nensi Brofi je uhapšena nekoliko meseci nakon zločina, ali je policija sumnjala na nju već nekoliko sati posle ubistva.

Kamere su snimile njeno vozilo kako stiže do škole, a potom i odlazi, baš u vreme ubistva.

Kako su naveli, bilo im je čudno i što je mužu poslala samo jednu poruku nakon što je čula da se nešto događa u školi kuvanja.

- Nije zvučalo kao da je u panici - rekla je Brofijeva majka Karen.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike