Smenjen premijer Pakistana Imran Kan: Nova politička previranja u državi sa nuklearnim naoružanjem!

09.04.2022

20:42

0

Autor: 24sedam

Nijedan premijer nikada nije služio pun mandat u Pakistanu, ali Kan je prvi koji je izgubio funkciju izglasavanjem nepoverenja

Smenjen premijer Pakistana Imran Kan: Nova politička previranja u državi sa nuklearnim naoružanjem!
AP19266627127406 - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Pakistanski premijer Imran Kan  smenjen sa mesta pakistanskog premijera nakon što je izgubio glasanje o poverenju u parlamentu, posle višenedeljnih političkih previranja.

Vršilac dužnosti predsednika parlamenta Sardar Ajaz Sadik rekao je da su 174 poslanika glasala za predlog o smeni, "što je posledica glasanja o nepoverenju".

Nijedan premijer nikada nije služio pun mandat u Pakistanu, ali Kan je prvi koji je izgubio funkciju izglasavanjem nepoverenja.

I dalje nije najjasnije kada će skupština izabrati novog premijera, ali je opozicioni lider Šehbaz Šarif bio gotovo siguran da će biti izabran da predvodi nuklearno naoružanu naciju od 220 miliona ljudi nakon nedelja visoke političke drame.

Kan, 69, pokušao je sve što je mogao da ostane na vlasti -- uključujući raspuštanje parlamenta i raspisivanje novih izbora -- ali je Vrhovni sud smatrao sve njegove radnje nezakonitim prošle nedelje i naredio je skupštini da se ponovo sastane i glasa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike