Razoren aerodrom Mirgorod: Oružane snage Rusije izvele vazdušni napad na ukrajinski vojni objekat!

09.04.2022

08:46

0

U Poltavskoj oblasti na vojnom aerodromu Mirgorod uništeni su lovac Mig-29 i helikopter Mi-8 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga

Razoren aerodrom Mirgorod: Oružane snage Rusije izvele vazdušni napad na ukrajinski vojni objekat!
konašenkov - Copyright Jutjub/ The Kremlin Stories

Oružane snage Rusije izvele su vazdušni napad raketama velike preciznosti na ukrajinski vojni aerodrom Mirgorod, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

- U Poltavskoj oblasti na vojnom aerodromu Mirgorod uništeni su lovac Mig-29 i helikopter Mi-8 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga, otkriveni tokom vazdušnog izviđanja, kao i skladište sa avijacionim naoružanje - istakao je general-major.

Kako je dodao, tokom noći je raketama visoke preciznosti vazdušnog baziranja uništeno veliko skladište municije ukrajinskih Oružanih snaga u području naseljenog mesta Novomoskovsk u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ruska sredstva PVO oborila su četiri ukrajinske bespilotne letelice u području naseljenih mesta Belogorka, Krasnogorovka i Kruta Balka, ističe Konašenkov.

Operativno-taktička avijacija Rusije za noć je uništila 85 ukrajinskih vojnih objekata, precizirao je Konašenkov.

Među njima su: dva komandna mesta, tri višecevna bacača raketa, četiri samohodna artiljerijska oružja, poljsko skladište municije, dva skladišta sa logističkom opremom, kao i četiri uporišta i mesta sa ukrajinskom vojnom tehnikom.

Od početka ruske specijalne vojne operacije uništeno je ukupno 127 aviona, 97 helikoptera, 425 bespilotnih letelica, 2.031 tenk i druga borbena oklopna vozila, 228 višecevnih bacača raketa, 880 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 1.932 specijalna vojna vozila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike