Makron se uplašio pred izbore, pa se obrušio na rivalku: Socijalni program Marin le Pen je laž!

08.04.2022

10:08

0

Prema anketi agencije BVA, aktuelni predsednik mogao bi u prvom krugu da osvoji 26 odsto glasova, a njegova glavna konkurentkinja 23 odsto

Makron se uplašio pred izbore, pa se obrušio na rivalku: Socijalni program Marin le Pen je laž!
AP21295569369704 - Copyright Emanuel Makron; Aris Oikonomou, Pool Photo via AP

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je danas da je ušao u predsedničku kampanju kasnije nego što je želeo, uz tvrdnju da je socijalni program rivalke Marin le Pen laž.

- Kasno sam ušao u kampanju. Ipak, ušao sam u to sa pobedničkim duhom, ne sa gubitničkim - kazao je Makron za radio RTL, preneo je Rojters.

Makron, čiji je reizbor za predsednika Francuske na izborima u nedelju pre nekoliko sedmica viđen kao gotova stvar, i dalje je u prednosti nad rivalima, ali se ta prednost sada "istopila" i na granici je statističke greške.

Prema anketi agencije BVA, Makron bi u prvom krugu mogao da osvoji 26 odsto glasova, Marin le Pen 23 odsto, a Žan-Lik Melenšon 17,5 odsto.

Le Penova je u anketama skočila prethodnih nedelja i očekuje se da će proći u drugi krug gde će se takmičiti sa Makronom.

AP Photo/Kamil Zihnioglu
Marin le Pen

Makron je ocenio da bi, ukoliko kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen pobedi ovog meseca, njen socijalni program udaljio međunarodne investitore.

- Njen socijalni program je laž jer ga ne finansira. Kada kaže ''uvećaću penzije'', ona laže, neće to uraditi. Njen program će dovesti do velike nezaposlenosti, jer će oterati strane investitore i budžet neće izdržati. Njeni osnovni principi se nisu promenili: to je rasistički program koji ima za cilj da podeli društvo i vrlo je brutalan - dodao je Makron.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike