U planu nova provokacija Kijeva: Spremaju jeziv napad za koji će optužiti Rusiju

06.04.2022

19:44

0

Konašenkov je saopštio da je visokopreciznim raketama iz vazduha uništeno skladište goriva u mestu Čugujev

U planu nova provokacija Kijeva: Spremaju jeziv napad za koji će optužiti Rusiju
Ukrajinski vojnik u uništenoj zgradi - Copyright AP Photo/Felipe Dana

Kijev sprema provokaciju u Harkovskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Kako se navodi, u gradu Pervomajski je minirano skladište sa 120 tona hlora s namerom da se digne u vazduh, a za civilne žrtve optuži Rusija.

- Prema potvrđenim informacijama, u gradu Pervomajski u Harkovskoj oblasti, ukrajinske specijalne službe pripremaju veliku provokaciju uz primenu otrova. Na području fabrike „Himprom“ pripadnici Ukrajinske službe bezbednosti minirali su skladište sa 120 tona hlora - rekao je na brifingu za novinare zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

On je precizirao da je plan da se skladište digne u vazduh a da se Rusija optuži za izazivanje hemijske katastrofe koja bi za posledicu imala pogibiju civila.

Istovremeno, Konašenkov je saopštio da je visokopreciznim raketama iz vazduha uništeno skladište goriva u mestu Čugujev, odakle se snabdevala ukrajinska vojska u Harkovskoj oblasti.

Na železničkoj stanici Lozova uništeni su nagomilana vojna tehnika i naoružanje strane proizvodnje dopremljeni za potrebe ukrajinskih oružanih snaga.

Severozapadno od Donjecka ruske visokoprecizne rakete su uništile komandni punkt ukrajinske 56. motorizovane brigade i bazu ekstremista.


Ruske snage PVO oborile su ukrajinski dron „bajraktar“ u Harkovskoj oblasti, dok su Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile 34 vojna objekta u Ukrajini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike