Pronađene lične stvari francuskih legionara: Oko 200 pripadnika ukrajinske mornaričke pešadije položilo oružje u Mariupolju (FOTO)

04.04.2022

17:35

0

U toku je 40. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini Žestoke borbe vode se, za svaki metar, u ključnom lučkom gradu Mariupolju

Pronađene lične stvari francuskih legionara: Oko 200 pripadnika ukrajinske mornaričke pešadije položilo oružje u Mariupolju (FOTO)
Tan2022-4-1_231732962_4 - Copyright AP Photo/Evgeniy Maloletka

 Žestoke borbe vode se, za svaki metar, u ključnom lučkom gradu Mariupolju. 

Kako prenose ruske društvene mreže došlo je do velike predaje ukrajinskih vojnika.

Izvori projekta na frontu Donbasa potvrđuju podatke o predaji bataljona marinaca Oružanih snaga Ukrajine u Mariupolju trupama DNR i Ruske Federacije. Navodi se brojka veća od 200 vojnika.

O ovom događaju je na svom telegram kanalu izvestio i šef "Borbenog bratstva" i zamenik predsednika Odbora za odbranu Državne dume Dmitrij Sablin.

Francuski legionari su se povukli u luku

 

 

Nakon što su neonacisti "Azova" izbačeni sa mariupoljskog aerodroma, u čijoj su blizini militanti napustili sve svoje baze i opremu, najverovatnije su se sa njima u luku grada povukli plaćenici iz "Francuske legije stranaca" , čije su lične stvari pronašli borci DNR.

Inače, prema pojedinim saznanjima, upravo odatle (iz luke) je trebalo da budu evakuisani ukrajinskim vojnim helikopterima, od kojih su dva oborena pre neki dan kod Mariupolja.

Nije poznat tačan broj francuskih legionara blokiranih zajedno sa borcima puka "Azov" u gradu.

 

 

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Mariupolju i Donbasu. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj "zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine", da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike