Šangaj kao grad duhova: Testira se svih 25 miliona građana, Kina šalje 10.000 zdravstvenih radnika (VIDEO)

04.04.2022

07:45

0

Kina ne odustaje od strategije "nula kovida"

Šangaj kao grad duhova: Testira se svih 25 miliona građana, Kina šalje 10.000 zdravstvenih radnika (VIDEO)
šangaj - Copyright AP Photo/Chen Si

Nastojeći da suzbije epidemiju kovida 19 koja se brzo širi u Šangaju, najvećem kineskom gradu, kineska vlada je tamo poslala više od 10.000 zdravstvenih radnika iz cele zemlje, uključujući 2.000 vojnih medicinskih radnika.

Rukovodstvo Šangaja je saopštilo danas da sprovodi masovno testiranje svih 25 miliona stanovnika, a proces tzv. dvofaznog zaključavanja ušao je u drugu nedelju.

Iako su mnoge fabrike i finansijske kompanije uspele da nastave sa radom primenjujući izolaciju svojih zaposlenih, raste zabrinutost zbog potencijalnog ekonomskog uticaja produženog zatvaranja kineske finansijske prestonice i velikog centra za transport i proizvodnju.

AP Photo/Chen Si
 

Veoma zarazni soj omikron BA.2 testira sposobnost Kine da održi svoj pristup nulte tolerancije prema koronavirusu koji ima za cilj da spreči širenje epidemije izolacijom svih koji su testirani pozitivni, bez obzira da li imaju simptome ili ne.

Šangaj je pretvorio svoj sajamski prostor i druge objekte u masovne centre za izolaciju u koje se smeštaju ljudi sa blagim simptomima ili bez njih.

Kina je u prethodna 24 sata prijavila više od 13.000 novih slučajeva širom zemlje, od kojih su skoro 12.000 asimptomatski.

Od toga broja, približno tri čevrtine tj. oko 9.000 slučajeva registrovano je u Šangaju.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike