"Molim vas, ne napuštajte grad osim ako nije neophodno": Kinezi su preduzeli specijalne mere zbog korone

12.03.2022

22:30

0

Gradska vlada Šangaja, gde su danas prijavljena 22 nova slučaja, najavila je da će se škole vratiti na onlajn nastavu

"Molim vas, ne napuštajte grad osim ako nije neophodno": Kinezi su preduzeli specijalne mere zbog korone
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Hongkongu je danas prijavljeno 27.647 novih slučajeva koronavirusa, dok je Šangaj zatvorio škole i parkove, a vlasti u Pekingu zatvorile su pristup delu stambenog kompleksa Josemite u severoistočnom okrugu Šunji i poručile građanima da ne napuštaju prestonicu nakon što su otkriveni novi slučajevi zaraženih od kovida-19.

Liderka Hongkonga Keri Lem upozorila je da talas infekcija možda nije dostigao vrhunac uprkos strogim kontrolama putovanja i poslovanja, preneo je AP.

- U ovom trenutku ne bismo mogli da kažemo da smo prošli vrhunac. Radije bismo zauzeli veoma oprezan stav - rekla je Lemova na konferenciji za novinare.

Na kopnenom delu Kine vlada je prijavila 588 novih potvrđenih slučajeva i nijedan smrtni slučaj u proteklih 24 časa do petka u ponoć.

Gradska vlada Šangaja, gde su danas prijavljena 22 nova slučaja, najavila je da će se škole vratiti na onlajn nastavu.

U Pekingu, gde je prijavljeno pet novih slučajeva, deo stambenog kompleksa Josemite u severoistočnom okrugu Šunji zatvoren je nakon što je tamo pronađena infekcija.

Stanovnicima je naloženo da se podvrgnu testiranju.

Vlada je saopštila da je zaražena osoba otkrila da je postojao blizak kontakt sa ranijim slučajem zaraze u prestonici.

- Molim vas, ne napuštajte Peking osim ako nije neophodno - rekao je portparol komiteta Komunističke partije glavnog grada Su Heđan, prenela je državna televizija.

Među novim slučajevima je i 134 zaraženih u provinciji Đilin na severoistoku, gde je industrijski grad Čangčun sa devet miliona stanovnika zaključan u petak.

Jučeng u provinciji Šandong, takođe, je u izolaciji u okviru kineske strategije "nulte tolerancije", koja ima za cilj da se pronađe i izoluje svaki slučaj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike