Zemlja koja postaje "isturena granica NATO-a": Medvedev upozorio šta je mnogo opasnije od "mitske ruske pretnje"

31.03.2022

10:44

0

Ocenio je da ni velike zemlje Evropske unije ni Sjedinjene Američke Države ne smatraju Poljsku za čvrstog strateškog partnera

Zemlja koja postaje "isturena granica NATO-a": Medvedev upozorio šta je mnogo opasnije od "mitske ruske pretnje"
Dmitrij Medvedev - Copyright Yulia Zyryanova, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev smatra da Poljska postaje isturena granica NATO-a, jer se na njenoj teritoriji naglo povećava prisustvo američkih trupa.

Medvedev je u članku za agenciju Sputnik Poljska upozorio da je to za evropsku bezbednost mnogo opasnije od, kako je naveo, "mitske ruske pretnje“, prenosi RIA Novosti.

- Odani vazali treba da ukazuju počast američkom gospodaru i NATO-u uopšte. Upravo zato se Poljska pretvara u isturenu granicu Severnoatlantske alijanse: na njenoj teritoriji se od avgusta 2020. godine naglo povećava prisustvo američke vojske i završava razmeštanje američkog sistema protivraketne odbrane - istakao je Medvedev.

Ocenio je da pri tom ni velike zemlje Evropske unije ni Sjedinjene Američke Države ne smatraju Poljsku za čvrstog strateškog partnera.

Dodao je da u odnosima Poljske i Ukrajine nije sve tako glatko i podsetio na konflikt kada je reč o zločinima ukrajinskih nacionalista tokom Drugog svetskog rata i zamerke Ukrajine što im Poljska ne pomaže mnogo da se potpuno integrišu u EU. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike