Tinejdžera "pokupio" tornado i isprevrtao mu kamionet: Preživeo na čudesan način, a sada je dobio nova kola i posao! (VIDEO)

28.03.2022

11:16

0

Autor: 24sedam

Rajli Lion je imao neverovatnu sreću

Tinejdžera "pokupio" tornado i isprevrtao mu kamionet: Preživeo na čudesan način, a sada je dobio nova kola i posao! (VIDEO)
Rajli Lion (4) - Copyright 24sedam/AP Photo/Gerald Herbert/Twitter/CBS Evening

Kada je tornado protutnjao kroz Teksas, jedan snimak je posebno privukao pažnju, a glavni junak je bio vozač crvenog kamioneta.

Tinejdžer Rajli Lion (16) se našao na putu u mestu Elginu kada su snažni vetrovi počeli da prevrću njegovo vozilo kao od šale.

Lion se vraćao sa razgovora za posao u lancu restorana brze hrane. Neverovatnom srećom, uspeo je da zadrži kontrolu nad kamionetom i nastavio je da vozi kao da se ništa nije dogodilo. Makar je tako izgledalo svima koji su videli snimak.

Čitav prizor je snimio lovac na oluje Brajan Emfinger.

- Stvarno nisam znao šta da radim, da li da se uhvatim za volan ili da počnem da se molim. Na snimku izgleda kao da sam se odvezao najnormalnije, ali nije bilo tako. Sleteo sam nasred puta i samo sam vozio kako bih se sklonio sa njega - rekao je Lin koji je kazao da je kamionet u vlasništvu njegove porodice više od 10 godina.

Nakon što se snimak proširio internetom, kompanija "Ševrolet" ponudila je tinejdžeru novi automobil.

- Doniramo 2022 ševrolet silverado 1500 LT iz Ol star edicije Rajli Lionu i njegovoj porodici nakon što je preživeo snažan tornado dok se vozio u svom silveradu. Srećni smo što je bezbedan i pohvaljujemo njegovu vožnju tokom tako strašne situacije - naveli su, između ostalog.

Osim toga, Rajli je dobio i posao za koji je konkurisao tog dana.

Uprkos svemu, morao je da potraži pomoć lekara, a porodica je pokrenula kampanju na platformi "Gofundme" kako bi se pokrili troškovi lečenja.

- On je divan i pametan učenik koji treba da diplomira sledeće godine i dobro bi mu došla ljubav naše zajednice i bilo koga ko je video ovaj snimak - piše na stranici platforme.

Do sada je prikupljeno više od 40.000 dolara.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike