Panika u Turskoj: Upozorenje brodovima - mina iz Ukrajine završila u Istanbulu?!

26.03.2022

13:13

0

Kijev je ove navode odbacio kao dezinformaciju i pokušaj zatvaranja delova mora

Panika u Turskoj: Upozorenje brodovima - mina iz Ukrajine završila u Istanbulu?!
Tan2022-3-25_133818492_0 - Copyright AP Photo/Burhan Ozbilici

Turske vlasti su upozorile brodove da izbegavaju plovidbu severno od Istanbula, pošto ronilački tim istražuje predmet sličan mini, nekoliko dana nakon što je Rusija upozorila da nekoliko mina pluta iz luka u Ukrajini.

Tursko ministarstvo odbrane je na Tviteru objavilo da je predmet obezbeđen i da je tim počeo da ga deaktivira, preneo je Rojters.

Predmet su, u gornjem delu Bosforskog moreuza, prvi primetili ribolovci i prijavili obalskoj straži, rečeno je Rojtersu iz Generalnog direktorata za obalsku bezbednost Turske.

Portparol direktorata potvrdio je izveštaje turskih medija da su vlasti izdale radio obaveštenje brodovima da je predmet navodno "u obliku lopte sa izbočinama nalik šiljcima" i da je u pitanju "verovatno mina".

Rojters podseća da Turska deli crnomorske granice sa Rusijom i Ukrajinom, na koju je Moskva izvršila invaziju prošlog meseca, koju naziva specijalnom vojnom operacijom.

Nakon početka ruske specijalne operacije, Ratna mornarica Ukrajine postavila je oko 420 mina na prilazima lukama u Crnom moru i nije isključena mogućnost da ih struje odnesu u Bosfor i dalje u mora, saopštila je ranije Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

Kijev je ove navode odbacio kao dezinformaciju i pokušaj zatvaranja delova mora, navodi Rojters.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rojters

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike