Rusija spremila oštar odgovor na agresiju SAD i NATO: Moskva polako vraća istom merom!

23.03.2022

22:01

0

Bilo kakve neprijateljske akcije protiv Rusije izazvati odlučan odgovor

Rusija spremila oštar odgovor na agresiju SAD i NATO: Moskva polako vraća istom merom!
Kremlj - Copyright Profimedia

Rusija je saopštila Vašingtonu da će proterati izvestan broj američkih diplomata.

Ovo je odgovor na proterivanje ruskog osoblja iz stalne misije Ujedinjenih nacija, javila je novinska agencija Interfaks.

Agencija je takođe citirala rusko ministarstvo spoljnih poslova koje je saopštilo Sjedinjenim Državama da će bilo kakve neprijateljske akcije protiv Rusije izazvati odlučan odgovor.

Umrla je Medlin Olbrajt, prva žena državni sekretar SAD, koja je pomogla u vođenju spoljne politike Zapada nakon Hladnog rata.

Imala je 84 godine.

Bivša državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Medlin Olbrajt ostala je u Srbiji upamćena kao nemilosrdna žena. Kako je ona jedan od najglasnijih zagovornika bombardovanja Jugoslavije i nezavisnosti Kosova, ovo ime u našoj zemlji se i danas izgovara sa gorčinom, a njeni postupci su još neobičniji kada se u obzir uzme njena celokupna životna priča.

Medlin Olbrajt je rođena 15. maja 1937. godine u Pragu kao Marija Jana Korbelova. Ime koje je dobila po tetki nije se dugo zadržalo, pošto ju je baka prozvala Madlen, a svi su je, dok je bila mala, zvali Medlinka. Novo ime, Medlin, zvanično je uzela prilikom odlaska na školovanje u Švajcarsku

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike