Ruska vojska uništila ukrajinska skladišta naoružanja, vojna oprema najviše stradala: Moskva istakla nove uspehe svojih trupa

22.03.2022

17:25

0

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je 236 bespilotnih letelica, 185 protivvazdušnih raketnih sistema, 1.547 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila

Ruska vojska uništila ukrajinska skladišta naoružanja, vojna oprema najviše stradala: Moskva istakla nove uspehe svojih trupa
vojska ruska - Copyright Printscreen/YouTube/Минобороны России

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije izdalo je saopštenje u kom je izvestilo javnost o uspesima ruske vojske u današnjim akcijama u Ukrajini i uspesima od početka vojne operacije.

U njemu se prvo navodi da su visoko preciznim oružjem dugog dometa gađani vojni objekti u Ukrajini, kao i da su uništena velika skladišta goriva i maziva ukrajinskih trupa u Lisičansku i Кramatorsku, skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u Družkovki i skladišta municije u Nadeždinki i Novoaleksandrvki.

Avijacija je pogodila 83 ukrajinska vojna objekta, uključujući 4 komandna mesta, 4 protivvazdušna raketna sistema, tri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije, kao i 68 mesta za skladištenje vojne opreme, navodi se u saopštenju.

PVO sistemi oborili su 6 ukrajinskih bespilotnih letelica u vazduhu, uključujući i jedan Bajraktar ​​TB-2, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je 236 bespilotnih letelica, 185 protivvazdušnih raketnih sistema, 1.547 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, kao i 154 višecevna bacača raketa.

Jedinice Oružanih snaga Rusije za dan su napredovale još 4 kilometra i približile se naselju Novomihajlovka.

Sa druge strane, kako se navodi, snage DNR preuzele su kontrolu nad selom Verhnjetoreckoje.

Sva dešavanja sa istoka Evrope i događaje u vezi sa njima možete pratiti iz minuta u minut u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike