Ovo je supruga ukrajinskog tajkuna koja je u Mađarskoj uhvaćena sa 28 miliona dolara u kešu (FOTO)

22.03.2022

13:12

0

Oglasio se i Igor Kotvitski

Ovo je supruga ukrajinskog tajkuna koja je u Mađarskoj uhvaćena sa 28 miliona dolara u kešu (FOTO)
anastasija-kovitska - Copyright Profimedia

Glamurozna žena poznatog ukrajinskog tajkuna, Anastasija Kotvitska, privedena na mađarskoj granici kada je uhvaćena sa 28 miliona dolara i 1,3 milona evra u kešu koje je pokušala da prokrijumčari u koferima.

Novac je uočila mađarska carina u prtljagu supruge kontroverznog bivšeg poslanika Igora Kotviskog.

Kotviski, nekad najbogatiji ukrajinski poslanik, rekao je da je njegova supruga napustila zemlju kako bi mogla da se porodi, ali je porekao da je pritom prenosila ogromne količine novca.

Profimedia
 

 

- Sav moj novac je u ukrajinskim bankama, nisam ništa podigao - rekao je Kotviski pre nego što je zatvorio profile na društvenim mrežama.

Navodno, Anastasija je putovala sa dva Mađara i majkom, a još se nije oglašavala o ovom incidentu.

Njegova ćerka Violeta, koja se školovala u Švajcarskoj, rekla je da je ta priča "lažna i da su to obične glasine".

Profimedia
 

Navodi se da nije prijavila ogromnu svotu gotovine koju je ponela sa sobom prilikom napuštanja Ukrajine na kontrolnoj tački Vilok, i da su novac pronašli mađarski carinici.

U Ukrajini su danas posebno osetljivi na bogatu elitu koja želi svoje bogatstvo da premesti u inostranstvo dok je situacija u zemlji veoma neizvesna. Navodi se da je pokrenut krivični postupak prema 2. članu 364. Krivičnog zakona Ukrajine. Prema članu, predviđa se kazna zatvora od tri do šest godina.

Profimedia
 

Kako se navodi, Kovitski navodno preko svojih saradnika kontroliše nuklearne energetske sisteme Ukrajine i nalazišta uranijuma, a ima i bliske poslovne i političke veze s bivšim ministrom unutrašnjih poslova Arsenom Avakovom.

Kijevski biznismen Sejar Kušutov, koji je otkrio slučaj, rekao je da carinici znaju da uzimaju mito, što omogućuje da se gotovina iznese iz zemlje.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dejli mejl

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike