Zapad preti novim ekonomskim sankcijama Rusiji

21.03.2022

07:14

0

"Možemo još da proširimo naše sankcije", uputio je oštru pretnju zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Dalip Sing

Zapad preti novim ekonomskim sankcijama Rusiji
Borba Rusije i Amerike - Copyright Profimedia

Zapad ima mogućnost da proširi svoje sankcije Rusiji i da njima obuhvati strateški važne sektore ruske ekonomije, saopštio je zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Dalip Sing.

- Možemo još da proširimo naše sankcije. Da preduzmemo mere, da sankcije koje smo već primenili, usmerimo ka više ciljeva, više sektora i više banaka koje do sada nismo obuhvatili - rekao je Sing, prenosi CNN.

Na pitanje novinara na šta bi se to tačno odnosilo, Sing je odgovorio da se radi o "komandnim visovima ruske ekonomije", strateški najvažnijim sektorima.

- Uglavnom se radi o nafti i gasu, ali ima i drugih sektora. Ne želim da ih preciziram, ali mislim da ruski predsednik Vladimir Putin zna šta je u pitanju - naglasio je američki zvaničnik.


Sing je naveo i da su sankcije SAD i saveznika ruskoj ekonomiji, primorale Putina da preduzme "neke očajničke mere".

Lavrov: "Sankcije Zapada dokaz da je EU potpuno nemoćna"

Profimedia
 

 

Prethodnih dana, oglasio se  i  Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. 

On je istakao da je Rusija izgubila bilo kakvu iluziju o oslanjanju na Zapad, te da Moskva nikada neće prihvatiti svetski poredak u kojem dominira Amerika.

- Očigledna je namera SAD da stvore unipolaran svet, a naročito je to jasno sada pod predsednikom Bajdenom. Zemlje EU ili bar 99 odsto njih već su prestale da se trude da budu autonomne - dodaje.

Lavrov je naglasio da je reakcija Zapada na rusku oslobodilačku akciju oblasti Donbas samo pokazala da Zapadom u potpunosti dominiraju Sjedinjene Američke Države i da je Evropska unija uglavnom nemoćna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike