Ruski general uveren: Ukrajinski neonacisti će baciti otrovne hemijske supstance

19.03.2022

20:42

0

Ukrajinski neonacisti pripremaju provokacije uz primenu otrovnih hemijskih supstanci u brojnim ukrajinskim naselja s namerom da za to optuže rusku vojsku

Ruski general uveren: Ukrajinski neonacisti će baciti otrovne hemijske supstance
rat ukrajina AP20097279927953 - Copyright AP Photo/Yaroslav Yemelianenko

Ukrajinski neonacisti pripremaju provokacije uz primenu otrovnih hemijskih supstanci u brojnim ukrajinskim naselja s namerom da za to optuže rusku vojsku. To se radi uz direktnu podršku rukovodstva SAD i čitavog niza zemalja EU, rekao je novinarima načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

- U mestu Sumi u hemijskoj fabrici "SumiHimProm" nacionalisti su minirali skladišta sa amonijakom i hlorom u cilju masovnog trovanja žitelja te oblasti ako u grad uđu jedinice ruske vojske- rekao je Mizincev.

Naveo je i druge primere.

U selu Kotljarovo pripadnici nacionalističkih jedinica takođe spremaju slične provokacije.

Oni su u lokalnu osnovnu školu već doneli toksične hemikalije koje planiraju da dignu u vazuduh prilikom ulaska ruskih snaga.

AP Photo/Andrew Marienko
 

 

Ruska strana unapred upozorava čitav civilizovani svet i međunarodne organizacije na pripremljene provokacije ukrajinskih vlasti za koje će, ako budu realizovane, biti optužene ruske snage kao što se već više puta događalo, rekao je Mizincev.

- Sve se odvija uz direktnu podršku američkog rukovodstva i čitavog niza zemalja EU koje tretiraju Ukrajinu kao instrument antiruske politike - zaključio je general.

Podsetimo, ruska vojska započela je 24. februara specijalnu vojnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Dešavanja u Ukrajini pratite u BLOGU uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike