24. dan Specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini: Oslobađanjem Mariupolja Krim, će se povezati sa sa teritorijama DNR i LNR

19.03.2022

20:01

0

Autor: 24sedam

Snage DNR do danas su oslobodile 98 naseljenih mesta na teritoriji republike iz kojih su nacističke snage bežale glavom bez obzira,

24. dan Specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini: Oslobađanjem Mariupolja  Krim, će se povezati sa sa teritorijama DNR i LNR
viber_image_2022-03-19_20-28-10-938 - Copyright Printscreen/Telegram

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 24. dan.

Tokom današnjeg dana Kijev je priznao da su Oružane snage Ukrajine izgubile pristup Azovskom moru.

Dok je zvanična Moskva navela da se ruska operacija se nastavlja. u punom obimu.

Narodna milicija Donjecke Narodne Republike počela je operaciju oslobađanja grada Marinki, zapadno od Donjecka odakle ukrajinski nacisti granatiraju prestonicu republike, već duži vremenski period.

Snage DNR do danas su oslobodile 98 naseljenih mesta na teritoriji republike iz kojih su nacističke snage bežale glavom bez obzira, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.

Printscreen/Telegram
 

 

Ruske snage ušle su još dublje u opkoljeni  Mariupolj, te se uskoro očekuje da mukama stanovništva, koje nacisti koriste kao živi štit, dođe kraj.

Ruska vojska već odsekla grad od Azovskog mora, a njegovim oslobađanjem Krim, će se povezati sa sa teritorijama DNR i LNR.

Vojska Rusije upotrebila je prvi put hipersonične rakete u oslobodilačkoj akciji u Donbasu.

Sistemom "Kinžal" uništeno je veliko podzemno skladište raketa ukrajinske vojske u Ivano-Frankovskoj oblasti Ukrajine, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike