Ruske vojne snage iskoristile "pametno" oružje: Uništeni ukrajinski borbeni avioni kod Lavova, demolirana i skladišta municije!

18.03.2022

18:29

0

Dalekometno ''pametno'' oružje pogodilo je nekoliko ukrajinskih vojnih objekata - kazao je Konašenkov

Ruske vojne snage iskoristile "pametno" oružje: Uništeni ukrajinski borbeni avioni kod Lavova, demolirana i skladišta municije!
Granatiranje - Copyright Profimedia

Ruska vojska iskoristila je "pametno" oružje kako bi uništila ukrajinske avione parkirane u fabrici za popravke kod Lavova, a takođe je uništila i skladišta municije u blizini Nikolajeva i Voznesenka, izjavio je danas portparol ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

- Jutros, 18. marta, dalekometno ''pametno'' oružje pogodilo je nekoliko ukrajinskih vojnih objekata - kazao je Konašenkov, preneo je TASS.

On je dodao da, kao rezultat, grupa borbenih aviona u fabrici u blizini Lavova i skladišta kod Nikolajeva i Voznesenka su uništeni.

Kako je juče saopštio portparol ruskog Ministarstva odbrane, ruska avijacija i protivvazdušna odbrana oborile su ukrajinski helikopter Mi-24 i pet dronova u prethodna 24 časa

- Tokom dana, ruske vazdušne snage i protivvadušna odbrana oborili su jedan Mi-24 i pet ukrajinskih dronova, među kojima je i jedan "barkajtar TB-2" - kazao je juče Konašenkov.

Prema rečima ruskog portparola, u prethodna 24 sata ruska vojska je uništila 29 ukrajinskih vojnih objekata.

Konašenkov je dodao da su ruske snage napredovale 10 kilometara unutar ukrajinske teritorije.

- Ruska vojska je nastavila sa uspešnom ofanzivom i osvojila kontrolu nad mestima Novomajorskoje i Prečistovka. Naše snage napreduju po 10 kilometara dnevno - kazao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike