Kinezi "lupili bananu" Americi: Sada je otkriveno ko lažnim vestima potpiruje sukobe u Ukrajini

15.03.2022

13:00

0

Prema rečima autora, Vašington odavno pokušava da okleveta Peking pomoću medija, koje kontroliše američka Agencija za globalne medije

Kinezi "lupili bananu" Americi: Sada je otkriveno ko lažnim vestima potpiruje sukobe u Ukrajini
policy-2990080_960_720 - Copyright Pixabay

Širenjem lažnih vesti o aktivnostima Kine u Sinđanu, SAD pokušavaju da skrenu pažnju svetske zajednice i oslobode se odgovornosti za raspirivanje ukrajinske krize, piše kineski list "Ženmin Žibao".

- Pokušaji da se iskrivi imidž Kine dovode u pitanje kredibilitet SAD. Moralno bankrotstvo Amerike postaje sve očiglednije kako rastu kritike na računa Vašingtona zbog kršenja međunarodnih propisa - navodi autor članka u listu.

Prema rečima autora, Vašington odavno pokušava da okleveta Peking pomoću medija, koje kontroliše američka Agencija za globalne medije.

Autor još dodaje da oni šire fabrikovane reportaže o Sinđanu na desetinama jezika, a takođe umanjuju ili ignorišu zvanične podatke Kine o regionu.

- Optuživši Narodnu republiku Kinu za genocid i prinudni rad u Sinđanu, Sjedinjene Američke Države potvrdile su svoj status imperije laži - navodi autor članka.

U februaru je Ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild, izjavila da je u Kini, navodno, u toku genocid nad ujgurskom manjinom, kao i zločin protiv čovečnosti.

Kineski predstavnik Džang Jun je kao odgovor na to podsetio na istrebljenje autohtonog stanovništva SAD, ratne zločine Vašingtona i ogroman broj smrtnih slučajeva od virusa korona u Americi. 

Prema njegovim rečima, ponovljene američke laži o genocidu u Sinđangu već su opovrgnute činjenicama: ljudi svih nacionalnosti tamo žive „mirnim, skladnim i srećnim životom“.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike