Rusija upozorila Zapad: Konvoji s oružjem za Ukrajinu biće legitimne mete naše vojske

12.03.2022

15:42

0

Autor: 24sedam

Rjabkov je podsetio na posledice koje mogu nastati u pozadini „nepromišljenog transfera“ naoružanja u Kijev

Rusija upozorila Zapad: Konvoji s oružjem za Ukrajinu biće legitimne mete naše vojske
rat ukrajina AP22058554413896 - Copyright AP Photo/Marienko Andrew

Upumpavanje zapadnog oružja u Ukrajinu samo komplikuje situaciju, čini konvoje oružja legitimnom metom ruskih oružanih snaga. Ovo je u subotu izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov u emisiji Prvog kanala

- Upozorili smo Sjedinjene Države da pumpanje Ukrajine oružjem iz niza zemalja koje su oni orkestrirali nije samo opasan potez, već akcija koja pretvara odgovarajuće konvoje u legitimne mete - rekao je zamenik ministra.

AP Photo/Sergei Grits
 

S tim u vezi, Rjabkov je podsetio na posledice koje mogu nastati u pozadini „nepromišljenog transfera“ u Kijev takvih vrsta naoružanja kao što su prenosivi protivvazdušni raketni sistemi i protivtenkovski raketni sistemi.

Rjabkov je, međtuim istakao da Rusija je spremna da nastavi razgovore o kontroli naoružanja sa Sjedinjenim Američkim Državama ako je i Vašington spreman, kao i da su Moskva i Vašington u stalnom kontaktu, ali da Kremlj ne vidi znake da su SAD spremne da nastave dijalog o Ukrajini, prenosi TAS S.

Rjabkov je rekao da predlozi u bezbednosnim garancijama koje je Rusija poslala Sjedinjenim Državama i NATO pre ulaska ruskih snaga u Ukrajinu više ne važe jer se situacija potpuno promenila.

Podsetimo, zamenik premijera Rusije Aleksandar Novak rekao je da bi ulazak Finske i Švedske u NATO mogao da ima političke i vojne posledice.

Ukoliko bude bilo potrebno, Rusija bi mogla i da prestane da isporučuje gas Evropi, navodi rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike