Islamska država potvrdila smrt vođe: Imenovan novi, treći po redu za svega tri godine

10.03.2022

17:13

0

Smrt Kuraišija (45) bio je još jedan jak udarac za Islamsku državu, dve godine nakon što je ubijen Abu Bakr al-Bagdadi u sličnoj raciji 2019. godine

Islamska država potvrdila smrt vođe: Imenovan novi, treći po redu za svega tri godine
profimedia-0630291586 - Copyright Profimedia

Takozvana Islamska država zvanično je potvrdila smrt svog lidera Abua Ibrahima al-Hašemija al-Kuraišija i saopštila da je Abu al-Hasan al-Hašemi al-Kuraiši novi lider te terorističke organizacije.

Američki predsednik Džozef Bajden u februaru je rekao da su specijalne snage SAD ubile lidera Islamske države tokom racije na severozapadu Sirije

Smrt Kuraišija (45) bio je još jedan jak udarac za Islamsku državu, dve godine nakon što je ubijen Abu Bakr al-Bagdadi u sličnoj raciji 2019. godine.

Islamska država preuzela odgovornost za napad na džamiju u Pakistanu: Broj stradalih skočio na 58

U samoubilačkom bombaškom napadu na šiitsku džamiju tokom jučerašnje molitve u severozapadnom pakistanskom gradu Pešavaru poginulo je najmanje 58 ljudi, dok je povređeno skoro 200, saopštili su zvaničnici lokalne bolnice.

Odgovornost za ovaj bombaški napad, jedan od najvećih izvedenih u Pakistanu u poslednje vreme, preuzela je Islamske država (ISIS).

Naoružani muškarac koji je na motociklu stigao do džamije otvorio je vatru kada ga je zaustavila policija, pre nego što je silom upao u prepunu džamiju i detonirao bombu u svom prsluku, rekao je visoki policijski zvaničnik Harun Rašid.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike