"Nuklearni rat bi značio kraj civilizacije": Rusi čuvari mira, decidno odbijaju mogućnost katastrofe koju priziva Zapad!

10.03.2022

16:05

0

Višnjevetski je istakao da je isporuka nuklearnog naoružanja toliko napredovala, da bi nuklearni rat zahtevao brzu razmenu nuklearnih udara i njih niko ne bi mogao da zaustavi

"Nuklearni rat bi značio kraj civilizacije": Rusi čuvari mira, decidno odbijaju mogućnost katastrofe koju priziva Zapad!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Nuklearni rat je nemoguć, saopštio je Igor Višnjevetski, zamenik direktora odjeljenja za kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

On je dodao da mnogi stručnjaci razumiju kakve bi posledice nuklearni rat imao po svet.

- Nuklearni rat ne može da se iscenira, jer bi to dovelo do kraja civilizacije, čovečanstva. Ne možemo ni na koji način da dozvolimo da se do desi - dodao je on.

Višnjevetski je istakao da je isporuka nuklearnog naoružanja toliko napredovala, da bi nuklearni rat zahtevao brzu razmenu nuklearnih udara i njih niko ne bi mogao da zaustavi.

UŽIVO Ukrajinci pucali na školu, Amerika rasporedila raketne sisteme u Poljskoj! (VIDEO)

On je odbacio sugestije da bi "ograničena" upotreba nuklearnog oružja mogla biti moguća.

- Ko bi mogao da "ograniči" takvo naoružanje, posebno ako je u pitanju veštačka inteligencija - rekao je on, prenosi "Telegraf".

Rusko ministarstvo je odbacilo optužbe da su granatirali područje koje je dovelo do nestanka električne struje u Černobilju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike