Rosavijacija demantovala ranije navode: Kina ipak nije odbila transport delova!

10.03.2022

14:30

0

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini počela je pre tačno dve nedelje i danas je ušla u 15. dan

Rosavijacija demantovala ranije navode: Kina ipak nije odbila transport delova!
profimedia-0649493732 - Copyright Profimedia

Ruska federalna agencija za vazdušni saobraćaj (Rosavijacija) demantovala je danas navode Valerija Kudinova, jednog od svojih zvaničnika, koji je, između ostalog, rekao da je zvanični Peking odbio da ruskim kompanijama isporuči komponente za avione.

"Izjave Kudinova koje je nedavno dao nisu u skladu sa realnošću", navodi se u saopštenju Rosavijacije, a prenosi "Sputnjik".

Ističe se da pitanja poput registracije civilnih aviona nisu u skladu sa njegovim kompetencijama i da Kudinov ne raspolaže aktuelnim podacima.

UŽIVO Ukrajinci pucali na školu, Amerika rasporedila raketne sisteme u Poljskoj! (VIDEO)

 

Šta dosad znamo?

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini počela je pre tačno dve nedelje i danas je ušla u 15. dan. Juče je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao u Antaliju, gde uz posredovanje Turske danas treba da se održi trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Rusije, Ukrajine i Turske.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin danas će održati video-sastanak sa članovima Vlade. Ključna tema sastanka vrha države biće mere za ublažavanje posledica međunarodnih sankcija po nacionalnu ekonomiju Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja.

Prethodnog dana, gradske vlasti u Mariupolju saopštile su da je u raketnim napadima uništena dečija bolnica u tom gradu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je snimak na svom Tviter profilu, a Rusija se nije još oglasila povodom ovih optužbi.

Istovremeno, juče je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da se "ohladio" po pitanju ideje ulaska njegove zemlje u NATO. Takođe je, komentarišući mogućnost priznanja Krima i nezavisnosti republika Donbasa, izjavio da postoji šansa da se pronađe kompromis u pogledu dalje sudbine tih teritorija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike