Ukrajinci likuju posle obaranja ruskog helikoptera, objavili i snimak: "Ovako neprijatelji ginu"! (VIDEO)

05.03.2022

10:32

2

Objava je propraćena rečima koje slave smrt vojnika susedne države

Ukrajinci likuju posle obaranja ruskog helikoptera, objavili i snimak: "Ovako neprijatelji ginu"! (VIDEO)
PAD HELIKOPTERA - Copyright Printscreen Twitter

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je na Tviteru video-snimaK za koji tvrde da prikazuje rušenje ruskog helikoptera.

Objava je propraćena rečima koje slave smrt vojnika susedne države.

- Ovako ginu ruski okupatori. Ovog puta u helikopteru. Slava Ukrajini i njenim braniocima! Zajedno do pobede - piše u okviru tvita.

Podsetimo, oslobodilačka vojna operacija Rusije pokrenuta je pre 10 dana nakon sve učestalijih napada ukrajinskih snaga na poloažaje narodne milicije Donjecke i Luganske Narodne Republike. Vladimir Putin prvo je odlučio da prizna nezavisnost ovih otcepljenih oblasti Ukrajine, a onda je u njih poslao i vojsku.

 

 

Operaciju koja se sprovodi opisao je kao oslobodilačku akciju koja za cilj ima "demilitarizaciju i denacifikaciju" Ukrajine, istakavši da su mete samo vojni objekti. Ruska i ukrajinska delegacija satale su se do sada dva puta kako bi našle najbolje rešenje za obe strane, dok je najavljeno da će se treća runda pregovora održati danas ili sutra.

Borbe su u poslednjih nekoliko dana manjeg intenziteta, a sva dešavanja u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike