Iživljavanje nad ruskim biznismenima se nastavlja: Zaplenjena jahta od 65 miliona evra! (VIDEO)

05.03.2022

09:24

0

Aleksej Aleksandrovič Mordašov je ruski biznismen, glavni akcionar i predsednik kompanije Severstal, koja uglavnom posluje u industriji čelika i rudarstva

Iživljavanje nad ruskim biznismenima se nastavlja: Zaplenjena jahta od 65 miliona evra! (VIDEO)
Aleksej Mordašov - Copyright Printscreen/YouTube/Bloomberg Markets and Finance

Italijanske vlasti zaplenile su jahtu od 65 miliona evra, koja je u vlasništvu ruskog milijardera Alekseja Mordašova, u pokušaju da sprovedu sankcije Evropske unije prema Moskvi. 

Marija Dragi, portparolka italijanskog premijera, najavila je ovu akciju u petak veče, otkrivajući vrednost jahte, kao i lokaciju. 

 

 

Međutim, Mordašov je prošle nedelje rekao da on nije povezan sa odlukom da se napadne Ukrajinu i da je zbunjen zbog sankcija. 

- Nemam apsolutno nikakve veze sa trenutnim geopolitičkim tenzijama i ne razumem zašto mi je Evropska unija uvela sankcije - kazao je Mordašov. 

Printscreen/YouTube/Bloomberg Markets and Finance
 

Aleksej Aleksandrovič Mordašov je ruski biznismen, glavni akcionar i predsednik kompanije Severstal, koja uglavnom posluje u industriji čelika i rudarstva. 

Ova kompanija svake godine Evropi isporuči oko 2,5 miliona tona čelika. Međutim, stavljena je na briselsku crnu listu sankcija zbog navodnih veza sa Kremljom. 

Iako nije baš najjasnije kakvu tačno ulogu luksuzne jahte igraju u ratu između Rusije u Ukrajine, Evropksa unija nastavlja da uvodi sankcije Rusima na sve moguće načine. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike