Zaharova reagovala na sankcije uvedene Rusiji: "Uvode se zabrane za drveće, pse i mačke - ovo je politička koncentrisana mržnja"

04.03.2022

22:43

0

Ovde se ne radi više o logici, niti o efikasnosti toga što uvode, već prosto o demonstraciji onoga što je očigledno duboko postojalo i isplivalo na površinu - smatra Zaharova

Zaharova reagovala na sankcije uvedene Rusiji: "Uvode se zabrane za drveće, pse i mačke - ovo je politička koncentrisana mržnja"
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je antiruske sankcije koje uvodi Zapad sferama koje nemaju veze sa politikom koncentrisanom mržnjom.

Govoreći za televiziju "Zvezda" o tome kako "kolektivni razum" Amerike i njenih saveznika pokušava da utiče na Moskvu, ona je napomenula da su ti pokušaji uticali na oblasti koje nemaju nikakve veze sa politikom.

- Znate da su se sankcije dotakle drveća, pasa i mačaka, šta je ono što želite? S kim mi imamo posla? Imamo posla sa nekom koncentrisanom mržnjom. Ovde se ne radi više o logici, niti o efikasnosti toga što uvode, već prosto o demonstraciji onoga što je očigledno duboko postojalo i isplivalo na površinu - smatra Zaharova.

Printscreen/Facebook
 

Na pitanje o reakciji SAD na rusku specijalnu operaciju u Ukrajini i "ucenu" koja je zatim usledila, portparolka je istakla da američkom narodu nije potreban Hladni rat.

- Vrlo dobro shvatam da američkom narodu čitava ta priča sa nastavkom Hladnog rata nije potrebna. Ne govorim sada o našim ljudima, o nama i vama – mi smo uvek činili sve da pokažemo samo miroljubivost i želju za pregovorima o složenim pitanjima, samo integraciju u svoje mirovne procese - dodala je.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike