Ruski tajkun pronađen mrtav u Velikoj Britaniji: Baštovan zatekao obešeno telo u garaži!

03.03.2022

13:13

0

Policija se ozbiljno posvetila istraživanju njegove smrti jer se strahuje da se on našao na listi za odstrel

Ruski tajkun pronađen mrtav u Velikoj Britaniji: Baštovan zatekao obešeno telo u garaži!
mikhail-watford-fb-830x0 - Copyright Printscreen Facebook

Ruski tajkun Mihail Votford (66) pronađen je mrtav u svojoj garaži na jednom od svojim imanja u Velikoj Britaniji.

Njegovo obešeno telo u ponedeljak je pronašao baštovan koji je radio za Votforda na luksuznom imanju Ventvort.

Votford, koji je iza sebe ostavio troje dece, stekao je bogatstvo u rafinerijama nafte u Ukrajini, a nakon što se preselio u Britaniju osnovao je firmu za nekretnine.

Policija se ozbiljno posvetila istraživanju njegove smrti jer se strahuje da se on našao na listi za odstrel, piše britanski "San".

- Moguće da je na njega uticala situacija u Ukrajini. Vreme njegove smrti i vojne operacije u Ukrajini sigurno se ne poklapaju slučajno - rekao je jedan od njegovih porodičnih prijatelja.

 

 

Drugi sagovornik britanskog tabloida rekao je rekao da smrt Mihaila Votforda pokreće brojna pitanja.

- Posle svih sumnjivih smrti ruskih državljana i saradnika u Velikoj Britaniji, sasvim je prirodno da će se spekulisati o njegovoj smrti - rekao je Votfordov saradnik.

Votford, koji se u Rusiji prezivao Tolstošej, promenio je prezime kada se pre dvadesetak godina preselio u Britaniju. Živeo je sa ženom, Estonkom, Džejn, njihovo dvoje dece i starijim sinom iz prvog braka, u vili od 18 miliona funti na imanju Ventvort.

I ranije se pisalo o ovom paru koji je privlačio veliku pažnju javnosti. Tako je "Sandej tajms" objavio priču o njima u vreme kada su prodavali svoju kuću 2015. godine, kada su se u intervjuu hvalili svojim raskošnim životnim stilom, privatnim avionima i vilama.

 

 

Porodica se kasnije preselila u kuću Dormi, starinsku vilu podeljenu na stanove. Njegova majka Ruskinja živela je u jednom od stanova i bila je kod kuće kada je pronađeno telo njenog sina.

- Vest je zaista šokantna jer je Mihail imao sve za šta je mogao da živi. Imao je prelepu ženu, decu i dom iz snova. To uopšte nema smisla - rekao je njegov prijatelj.

Nakon njegove smrti supruga Džejn je na Fejsbuku podelila sliku na kojoj ga ljubi, držeći cigaru.

- Istraga o okolnostima smrti je u toku, ali se ne veruje da u ovom trenutku postoje bilo kakve sumnjive okolnosti - naveli su iz britanske policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike