Narod Rusije stao uz Putina! Građani daju podršku oslobodilačkoj akciji u Ukrajini

01.03.2022

22:20

0

Autor: 24sedam

Dve trećine ispitanika veruje da je Rusija preduzela ovaj korak da obezbedi svoje granice, dok 58% ispitnih veruje da je razlog taj da zaštiti stanovništvo DNR i LNR

Narod Rusije stao uz Putina! Građani daju podršku oslobodilačkoj akciji u Ukrajini
Tan2022-2-7_22472565_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, Pool

Prema podacima Fondacije Javno mnjenje, više od dve trećine ispitanih zna da je Rusija priznala Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku kao nezavisne države.

Više od 70 odsto anketiranih Rusa veruje predsedniku Vladimiru Putinu i veruje da on dobro obavlja svoje dužnosti šefa države. 

O tome svedoče rezultati socio-ankete koju je Fondacija za javno mnjenje sprovela od 25. do 27. februara u 53 konstitutivna entiteta Ruske Federacije.

Čak 65% učesnika ankete je odluku predsednika Ruske Federacije da započne vojnu operaciju u Ukrajini nazvalo ispravnom, 17% smatra pogrešnom, dok 18% nije imalo odgovor.

Dve trećine ispitanika veruje da je Rusija preduzela ovaj korak da obezbedi svoje granice, dok 58% ispitnih veruje da je razlog taj da zaštiti stanovništvo DNR i LNR, 37% - da spreči Ukrajinu da uđe u NATO, 20% - da pripoji Donbas Rusiji, da promeni politički sistem u Ukrajini – 17 %, da likvidira ukrajinsku državnost i pripojiti ovu zemlju Rusiji – 8 %, drugo – 10 % ispitanika.

Jasno je kome narod Rusije veruje: Putinovu o 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike