Zagrmeo Kremlj, Šojgu besan i razočaran: "Ne prezaju da koriste civile kao živi štit!"

01.03.2022

17:33

0

Šojgu je zahvalio ruskim vojnicima "na hrabrosti, herojstvu, savesnom i profesionalnom obavljanju postavljenih zadataka"

Zagrmeo Kremlj, Šojgu besan i razočaran: "Ne prezaju da koriste civile kao živi štit!"
Sergej Šojgu - Copyright Profimedia

Ukrajinska vojska je rasporedila više raketnih bacača, topova i minobacača velikog kalibra na mestima na kojima koristi civile kao živi štit, izjavio je danas ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.

- Tokom oružanih sukoba ukrajinska strana ne preza od toga da koristi civile kao živi štit, a višecevne raketne bacače, topove, minobacače velikog kalibra postavlja u dvorištima stambenih zgrada, u blizini škola i vrtića - rekao je Šojgu.

Šojgu je zahvalio ruskim vojnicima "na hrabrosti, herojstvu, savesnom i profesionalnom obavljanju postavljenih zadataka".

Šta se dogodilo?

Sukobi između Rusije i Ukrajine ušli su u šesti dan. Ceo svet je sa nestrpljenjem iščekivao da jučerašnji pregovori između Rusije i Ukrajine konačno počnu. Pregovori su održani na području Belorusije, a dve strane su nakon gotovo dva sata zakašnjenja sele za pregovarački sto. Kako su saopštili zvaničnici, pregovori će biti nastavljeni narednih dana.

 U nedelju je Putin naredio poseban režim za ruske strateške snage, dok borbe u Donbasu još traju.

Nakon što je Kijev intenzivirao ofanzivu na DNR i LNR, Rusija je, na zahtev republika, priznala njihovu nezavisnost i ratifikovala sporazume o prijateljstvu i saradnji. Tri dana kasnije ruski predsednik Vladimir Putin objavio je o početku specijalne vojne operacije u regionu.

U Donjecku su raspoređene ruske vojne trupe, a Ukrajina je uvela vanredno stanje i regrutuje vojne rezerviste.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike