Nacizam na delu u Ukrajini: Izlazak uslovljen bojom kože - zaustavili su nas na granici i rekli da crncima nije dozvoljen prelazak

28.02.2022

19:16

0

Ekipa TV Frans 24 je razgovarala sa nekoliko studenata na železničkoj stanici

Nacizam na delu u Ukrajini: Izlazak uslovljen bojom kože  - zaustavili su nas na granici i rekli da crncima nije dozvoljen prelazak
Ilustracija - Copyright AP Photo/Visar Kryeziu

Nigerija i Južna Afrika izrazile su zabrinutost zbog izveštaja da se njihovi državljani diskriminišu i sprečavaju da napuste ratom razorenu Ukrajinu.

Na železničkoj stanici u Ljvovu, u zapadnoj Ukrajini, izveštač TV Frans 24 razgovarao je sa nekoliko studenata iz Afrike koji se žale da su sprečeni da pređu granicu sa Poljskom na prelazu Medika.

Vlade afričkih zemalja trude se da pomognu svojim državljanima da pobegnu od sukoba u Ukrajini u trenutku kada se pojavlju brojni izveštaji o rasističkom ponašnju zvaničnika na granici Ukrajine i Poljske.

AP Photo/Anna Szilagyi
 

Ovi izveštaji, koje su negirali i poljski i ukrajinski zvaničnici, bacili su mrlju na ogromne napore i evakuaciju civila ka Evropskoj uniji.

   Pratite dešavanja u Ukrajini čitajući naš BLOG  


Ekipa TV Frans 24 je razgovarala sa nekoliko studenata na železničkoj stanici u Ljvovu na zapadu Ukrajine koji tvrde da su ih ukrajinski graničari vratili dok su pokušavali da pređu u Poljsku.

"Zaustavili su nas na granici i rekli nam da crncima nije dozvoljen prelazak granice. Mogli smo samo da gledamo kako svi ostali prelaze granicu", rekao je Mustafa Bagi Sila, student iz Gvineje.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike