Jutjub "lupio" zabranu ruskim medijima

27.02.2022

07:54 >> 08:35

0

Sličnu odluku ranije je doneo i Fejsbuk

Jutjub "lupio" zabranu ruskim medijima
youtube-g8069055f2_1920 - Copyright Pixabay

Predsednik Rusije Vladimir Putin priznao je u ponedeljak uveče nezavisnost Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike. Nakon toga usledile su oštre sankcije Zapada - sankcije, zabrana ulaska u vazdušni prostor ruskih aviona, a evo i društvene mreže su uvele svojevrsna sankcije. 

Jutjub je u subotu zabranio ruskom državnom mediju RT i drugim ruskim kanalima da dobijaju novac od reklama, koje se emituju uz snimke ovih medija.

Sličnu odluku ranije je doneo i Fejsbuk, nakon ruske oslobodilačke akcije u Ukrajini.

Jutjub je, pozivajući se na "vanredne okolnosti", naveo da će privremeno zaustaviti mogućnost nekoliko kanala da stiču zaradu na Jutjubu.

Kako je precizirao, to se odnosi i na nekoliko ruskih kanala koje se dovode u vezu sa nedavno objavljenim sankcijama, kao što su sankcije Evropske unije, prenosi Rojters.

Ova "sankcija" važi i za Gugl, pa je tako ruskim medijima, među kojima je i Russia today, zabranjeno da zarađuju od reklama na sajtu.

Oglasila se i društvena mreža Tviter, koja je saopštila da je upoznata s tim da je pristup Tviteru ograničen nekim ljudima u Rusiji i poručila da radi na tome da sajt bude bezbedan i pristupačan.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike