Kremlj: Ruska delegacija stigla u Belorusiju na pregovore

27.02.2022

07:25

0

Ukrajinska strana prvobitno je odbila pregovore 24. februara

Kremlj: Ruska delegacija stigla u Belorusiju na pregovore
rat ukrajina AP22055316775569 - Copyright AP Photo/Vadim Ghirda

Delegacija Rusije stigla je u Belorusiju na pregovore sa Ukrajincima, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov prenosi Sputnjik.

- U skladu sa postignutim dogovorom, ruska delegacija koju čine predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane i drugih resora, uključujući predsedničku administraciju, stigla je u Belorusiju na pregovore sa Ukrajincima. Bićemo spremni da počnemo ove pregovore u Gomelju - rekao je Peskov novinarima.

Podsećamo, Putin je u ponedeljak prihvatio nezavisnot Donjecke i Luganske Narodne Republike, a u četvrtak je otpočeta oslobodilačka akcija.

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky
 

 

U petak je kretanje trupa obustavljeno u očekivanju mogućih pregovora sa Kijevom, ali je zbog odbijanja ukrajinske strane da u njima učestvuje operacija nastavljena u subotu.

Ranije su iz kabineta predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog saopštili da bi on mogao da razgovara o neutralnom statusu Ukrajine, uz paket garancija za njenu bezbednost.

Istovremeno, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je 26. februara izjavio da je Minsk spreman da pruži platformu i obezbedi vođenje pregovora.

Zelenski je u subotu uveče rekao da su predsednici Turske i Azerbejdžana, Redžep Tajip Erdogan i Ilham Alijev, takođe predložili da organizuju pregovore.

Najnovija dešavanja pratite u našem blogu UŽIVO.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike