Rusko Ministarstvo odbrane: Građani Ukrajine da traže povlačenje teškog oružja iz gradova!

26.02.2022

17:07

0

Obaveštajci nastavljaju da beleže raspoređivanje raketnih i artiljerijskih jedinica od strane "ukrajinskih nacionalista" u stambenim naseljima

Rusko Ministarstvo odbrane: Građani Ukrajine da traže povlačenje teškog oružja iz gradova!
profimedia-0664706110 - Copyright Profimedia

Rusko Ministarstvo odbrane (RMO) apelovalo danas na građane Ukrajine da zahtevaju od vlasti povlačenje teškog naoružanja iz stambenih naselja.


- Apelujemo na narod Ukrajine da zahteva da zločinačke vlasti Kijeva odmah uklone svo teško naoružanje iz njihovih domova i stambenih četvrti gradova. Još jednom naglašavam da oružane snage Rusije ne vrše nikakve napade na stambena naselja u ukrajinskim gradovima - izjavio je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, preneo je TAS.

Prema njegovim rečima, obaveštajci nastavljaju da beleže raspoređivanje raketnih i artiljerijskih jedinica od strane "ukrajinskih nacionalista" u stambenim naseljima ne samo u Kijevu, već i u drugim ukrajinskim gradovima.

- Nacionalisti koji uvlače ukrajinske civile u borbu neizbežno će dovesti do nesreća i žrtava. Pozivamo ukrajinske stanovnike da se ponašaju odgovorno, da ne nasedaju na ove provokacije kijevskog režima i da ne izlažu sebe i svoje najmilije nepotrebnim patnjama - rekao je Konašenkov.

Ukrajinsko rukovodstvo je više puta navodilo da ne koristi civile kao štit i da ne raspoređuje teško naoružanje u gradovima.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike