Napadi na Rusiju sa svih strana: Moldavija blokira sajt agencije Sputnjik

26.02.2022

09:33

1

Ranije je moldavska Služba za informisanje i bezbednost objavila da je izdat nalog da se blokiraju dva resursa, uključujući Sputnjik Moldavija

Napadi na Rusiju sa svih strana: Moldavija blokira sajt agencije Sputnjik
moldavija blokirani sajtovi - Copyright Pixabay/Wikipedia

Redakcija agencije Sputnjik Moldavija saopštila je da je dobila obaveštenje od vlasti iz Kišinjeva da će sajt agencije biti blokiran od 26. februara, dok se radio-emitovanje ukida od 7. marta.

- Dobili smo obaveštenje o blokiranju sajtova. Tri verzije će biti blokirane - na ruskom, moldavskom i rumunskom jeziku - saopštila je redakcija Sputnjika Moldavija.

Kako je saopštila pres-služba redakcije, „blokiranje sajtova Sputnjik Moldavija i prekid emitovanja radija Sputnjik je čin cenzure i nedopustivo kršenje vrednosti slobode govora od strane vlasti Moldavije.

Ranije je moldavska Služba za informisanje i bezbednost objavila da je izdat nalog da se blokiraju dva resursa, uključujući Sputnjik Moldavija.

- Direktor Službe za informisanje i bezbednost izdala nalog koji predviđa blokira dva izvora onlajn sadržaja koji šire informacije koje podstiču mržnju i rat u uslovima vanrednog stanja. Prema tome, blokiraju se portali www.sputnik.md i www.gagauznews.md - navodi se u saopštenju na sajtu Službe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike