Bela kuća: I SAD će uvesti sankcije Putinu i Lavrovom

25.02.2022

21:44

0

Sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki rekla je da je odluka doneta nakon telefonskog razgovora predsednika SAD Džozefa Bajdena i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen

Bela kuća: I SAD će uvesti sankcije Putinu i Lavrovom
Bela kuća - Copyright Profimedia

SAD će se pridružiti Evropskoj uniji i uvesti sankcije ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, potvrdila je danas Bela kuća.

Sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki rekla je da je odluka doneta nakon telefonskog razgovora predsednika SAD Džozefa Bajdena i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, preneo je CNN.

- SAD će im se pridružiti u sankcionisanju predsednika Putina i ministra Lavrova i članova ruskog tima za nacionalnu bezbednost, rekla je ona novinarima i dodala: Očekujem da ćemo kasnije danas imati konkretnije detalje.

Upitana šta se promenilo između petka i četvrtka, kada je Bajden najavio novu rundu sankcija koja nije uključivala Putina, Psaki je rekla da je ta opcija razmatrana već neko vreme.

- Predsednikov snažan stav i čvrst princip od početka ovog sukoba, pa čak i pre, rekla bih, bio je da se preduzmu akcije i koraci u skladu sa našim evropskim partnerima i to je svakako dokaz za to, kazala je Psaki. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike