NATO sada otvoreno preti: Spremili smo stotine aviona i hiljade vojnika, ovo je "nova normalnost"! (VIDEO)

24.02.2022

11:35

12

Stoltenberg je istakao da je "akcija NATO-a neophodna"

NATO sada otvoreno preti: Spremili smo stotine aviona i hiljade vojnika, ovo je "nova normalnost"! (VIDEO)
jans stoltenberg - Copyright AP Photo/Virginia Mayo

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, održao je prethodno najavljenu konferenciju na kojoj je istakao da je ta organizacija spremila stotine aviona i hiljade vojnika u cilju agresije prema Rusiji.

- Kao odgovor Rusiji, jačamo odbranu na moru, ali i vazduhu. Poslednjih nedelja saveznici su poslali hiljade trupa na granice i još hiljade čeka. Imamo stotine aviona koji će da štite vazdušni prostor, od severa do Mediterana.

Potvrdio je da se Severna Amerika i veliki deo Evrope udružio protiv Rusije.

- Nastavićemo da radimo sve što možemo da zaštitimo granice. Rusija se suočava sa posledicama, Kremlj želi da uspostavi stari uticaj, uruši vrednosti koje su na snazi decenijama. Ovo je "nova normalnost" za našu sigurnost, mir se ne sme uzeti za badava. Severna Amerika i Evropa u NATO-u se suprotstavljaju Rusiji.

Stoltenberg je istakao da je "akcija NATO-a neophodna".

 

- NATO je najjača alijansa u istoriji i to je razlog zašto imamo toliki uticaj i svi žele da se pridruže. Ovo što radimo je defanzivno i neophodno, jer vidimo agresiju Rusije prema Ukrajini. 

Istakao je da je NATO znao za ove događaje mesecima unazad.

- Ovo nije iznenađenje, znali smo za ovo mesecima unazad. Nažalost, ono što se desilo ovog jutra je nešto što naše službe znaju... Želimo da napravimo prevenciju, da kažemo Rusiji da će biti mnogo drugih sankcija ukoliko nastavi sa akcijom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike