Lukašenko predlaže pregovore u Minsku: Moguće je da se zaustavi sukob između Rusije i Ukrajine!

24.02.2022

10:46

1

Po njegovom mišljenju, da bi se sprečilo krvoproliće i zaustavila eskalacija, neophodno je pokrenuti pregovore

Lukašenko predlaže pregovore u Minsku: Moguće je da se zaustavi sukob između Rusije i Ukrajine!
Tan2021-10-27_104717921_0 - Copyright Tanjug/(Maxim Guchek/BelTA Pool Photo via AP

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko predložio je održavanje rusko-ukrajinskih razgovora u Minsku, prenosi TASS pozivajući se na izveštaj beloruske agencije Belta.

- Moguće je, i sasvim je realno da se zaustavi ovaj sukob i reše sva pitanja. Možda će me poslušati. Ne želimo da budemo posrednici na ovim mogućim razgovorima u Minsku, ne treba nam nikakvo posredovanje: mi se već bavimo ovim ratom - naglasio je Lukašenko danas, na operativnom sastanku sa vojskom.

Po njegovom mišljenju, da bi se sprečilo krvoproliće i zaustavila eskalacija, neophodno je pokrenuti pregovore, ali je i naglasio da Rusija nikada neće sesti za pregovarački sto ako se prethodno ne dogovore pitanja o kojima bi se razgovaralo.

- Rusija je to pitanja predložila i NATO-u, i Americi, i Ukrajini, između ostalih. Pet ili šest pitanja. Postoje dva ili tri pitanja koja se odnose na Ukrajinu. Prvo je demilitarizacija Ukrajine, sprečavanje Ukrajine da uđe u NATO i okončanje upotrebe sile protiv Donjecka i Luganska. Moguće je da se pokrenu i neka druga pitanja - rekao je Lukašenko, navodi TASS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike