Još zemalja udara na Rusiju: NATO formira borbene grupe na istočnom krilu!

24.02.2022

11:22

1

Ambasadori NATO-a sastali su se danas u Briselu na hitnoj sednici, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin naredio vojnu operaciju na Ukrajinu

Još zemalja udara na Rusiju: NATO formira borbene grupe na istočnom krilu!
ukrajina rat (18) - Copyright AP Photo/Oleksandr Ratushniak

NATO planira da oformi strukture borbenih grupa, kakve već ima u baltičkim državama, za zemlje na svom istočnom krilu.

Ovo je saopštio slovački ministar inostranih poslova Ivan Korčok, uz napomenu da će u taj proces biti uključena i Bratislava.

Korčok je rekao da je njegova zemlja dala saglasnost "da se počne sa planiranjem takvih koraka, koji su neophodni za odbranu alijanse i Slovačke".

Ambasadori NATO-a sastali su se danas u Briselu na hitnoj sednici, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin naredio vojnu operaciju na Ukrajinu, i dogovorili da se da pojačaju vazdušne, kopnene i pomorske snage na svom istočnom krilu u blizini Ukrajine i Rusije.

Podsetimo, Vladimir Putin priznao je u ponedeljak uveče nezavisnost Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike. Nakon toga usledile su oštre sankcije Zapada. U Donjecku su raspoređene ruske vojne trupe, a Ukrajina je uvela vanredno stanje i regrutuje vojne rezerviste.

Vladimir Putin je u ponedeljak potpisao dokumenta koja garantuju nezavisnost DNR i LNR, a već u utorak se vojska rasporedila na granici sa Ukrajinom. 

Reagovale su velike sile na ova dešavanja, te je Nemačka u vidu sankcija zaustavila Severni tok 2, a Velika Britanija, Francuska i SAD su odmah uvele sankcije Rusiji. 

Pridružile su se i druge zemlje tokom jučerašnjeg dana kao što su Australija i Japan.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike