Na celoj teritoriji odjekuju eksplozije, Rusi poručuju: U Ukrajini se odvija specijalna vojna operacija, a ne rat!

24.02.2022

09:18

0

Autor: 24sedam

Sa druge strane, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski proglasio je ratno stanje i zamolio građane da ne paniče i poručio im da će pobediti

Na celoj teritoriji odjekuju eksplozije, Rusi poručuju: U Ukrajini se odvija specijalna vojna operacija, a ne rat!
Ruski tenk - Copyright Russian Defense Ministry Press Service via AP

U Ukrajini je pokrenuta specijalna vojna operacija u Donbasu i ti događaji ne mogu biti nazvani ratom, izjavio je stalni ruski predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja tokom ranije danas održane hitne sednice Saveta bezbednosti UN.

- Mi ne vršimo agresiju protiv ukrajinskog naroda, već protiv hunte koja je preuzela vlast u Kijevu - rekao je Nebenzja pre okončanja hitne sednice Saveta bezbednosti UN, koji je inicirala Ukrajina, prenosi RIA Novosti.

Nebenzja je tako odgovorio ukrajinskom kolegi Sergeju Kislici, koji ga je pre toga pozvao da od Kremlja zatraži da, kako je rekao, „zaustavi agresiju" na Ukrajinu.

Nakon što je Rusija proglasila da pokreće vojnu operaciju u Donbasu, u Kijevu su se momentalno oglasile sirene koje upozoravaju na vazdušnu opasnost. 

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je proglasio ratno stanje i zamolio građane da ne paniče i poručio im da će pobediti.

Najmanje osam ljudi je poginulo, a devet ranjeno tokom ruskog granatiranja u Ukrajini, saopštio je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, u trenutku dok iz Kijeva stižu izveštaji da se veliki broj građana evakuiše.

Brojna privatna vozila napuštaju glavni grad Ukrajine Kijev dok se u gradu čuju eksplozije.

Sve vesti o situaciji u Ukrajini možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike