Poljska ukida epidemiološke mere: Na snazi ostaje samo jedna

23.02.2022

11:26

0

Odluku je saopštio premijer Mateuš Moravjecki

Poljska ukida epidemiološke mere: Na snazi ostaje samo jedna
Kovid ambulanta/Ilustracija - Copyright AP Photo/Czarek Sokolowski

Posle nekoliko evropskih zemalja i Poljska će od 1. marta ukinuti većinu restriktivnih mera uvedenih zbog koronavirusa, ali će na snazi ostati obaveza nošenja zaštitnih maski, saopštio je danas premijer te zemlje Mateuš Moravjecki.

- Nakon konsultacija sa lekarima i nakon što smo videli šta se dešava u drugim državama, možemo da uvedemo dalekosežne promene u našoj politici restriktivnih mera - rekao je Moravjecki obraćajući se novinarima.

U Poljskoj je od početka pandemije koronavirusa registrovano više od 5,5 miliona slučajeva koronavirusa, dok je 110.157 osoba preminulo od posledica ove infekcije, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Danska je 26. januara, i pored neprestanog rasta broja inficiranih koronavirusom, odlučila da ukine sve epidemiološke mere i tako je postala prva zemlja na svetu koja je to uradila. Posle nje Finska je 31. januara donela odluku da u roku od mesec dana učini isto, a i premijer Velike Britanije Boris Džonson saopštio je da planira da ih ukine do kraja februara.

Nemačka planira da 20. marta proslavi „Dan slobode“, kada bi trebalo da budu ukinute sve epidemiološke mere, a Švajcarska je odlučila da ukine skoro sva ograničenja, iako su dva ostala na snazi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike