Udarite jače i to odmah: Ukrajina traži pomoć od Zapada - žele da kazne Rusiju, da zaustave Putina!

23.02.2022

09:29

0

"Prvi odlučni koraci preduzeti su juče i mi smo na tome zahvalni. Sada treba da se pojača pritisak da bi se zaustavio Putin"

Udarite jače i to odmah: Ukrajina traži pomoć od Zapada - žele da kazne Rusiju, da zaustave Putina!
building-g6ee511a1d_1920 - Copyright Pixabay

Ukrajina je danas pozvala Zapad da uvede dodatne sankcije Rusiji koje će biti usmerene na ekonomiju i uži krug ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Prvi odlučni koraci preduzeti su juče i mi smo na tome zahvalni. Sada treba da se pojača pritisak kako bi se zaustavio Putin. Udarite po njegovoj ekonomiji i prijateljima. Udarite jače. Udarite snažno. Udarite odmah - rekao je šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba, a prenosi Rojters.

Više zapadnih država, kao i EU, Japan i Austalija, uveli su sankcije Rusiji nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaze o priznanju samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR).

Ruski parlament je predsedniku Putinu dozvolio upotrebu vojne sile van Rusije, zbog čega Zapad strahuje da Moskva planira punu invaziju.

Ukrajina je počela i sa regrutacijom rezervista od 18 do 60 godina, prema ukazu predsednika Volodimira Zelenskog, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Predsednik Ukrajine izjavio je juče da su vojni rezervisti dobili poziv, ali je isključio opštu mobilizaciju nakon što je Rusija objavila da će poslati vojsku na istok Ukrajine.

Ukrajina je danas uputila poziv svojim građanima da "odmah" napuste Rusiju!

- Oni koji su trenutno u zemlji trebalo bi da odmah napuste njenu teritoriju, navodi se u savetu objavljenom u sredu, prenosi RT.

U saopštenju se navodi da oni koji nisu poštovali uputstva rizikuju ''znatno veće poteškoće“ da budu zaštićeni od strane Kijeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike