Najemotivnija slika iz Donbasa na koju niko nije ostao ravnodušan (FOTO)

22.02.2022

09:18

0

Autor: 24sedam

Rusija obezbedila pomoć za civile

Najemotivnija slika iz Donbasa na koju niko nije ostao ravnodušan (FOTO)
donbas - Copyright Profimedia/Sergei Karpukhin/TASS

Otkako je objavljena evakuacija stanovništva iz Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, zbog zaoštravanja situacije u toj oblasti, Rusija zbrinjava izbeglice.

Snimljeno je dosta potresnih scena, pogotovo kada su se evakuisala deca.

Jedan takav prizor uslikao je ruski fotograf na stanici Aprelevka, a mogu se videti deca koja se pozdravljaju kroz prozor autobusa.

Profimedia/Sergei Karpukhin/TASS
 

Podsetimo, Rusija je organizovala smeštaj, hranu i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 rubalja (oko 115 evra) svakoj izbeglici koja stigne u Rostovsku oblast. Angažovani su i pripadnici Ministarstva za vanredne situacije, policija, lekari, volonteri, kozaci, vozači i sve neophodne službe koje pomažu izbeglima.

Crkva takođe pruža pomoć – u privremenim smeštajima organizovano je dežurstvo sveštenika, a takođe je organizovano i prikupljanje humanitarne pomoći u svakoj eparhiji.

Otvorene su i telefonske linije za pomoć izbeglima. U Rostovskoj oblasti je na snazi režim visoke pripravnosti, a ranije su vlasti ove oblasti saopštile da su spremne da prihvate 900.000 izbeglica iz Donbasa.

Podsetimo, tokom vikenda su škole i sirotišta prva evakuisana iz samoproglašene Luganske Narodne Republike zbog povećanog granatiranja ove teritorije. 

 

 

Prvo je evakuisano 225 siročadi iz internata broj 1. Deca su se postrojila u školskom dvorištu i počela da se ukrcavaju u autobuse.

Više o događajima u Donbasu možete pratiti na našem blogu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike