Eksplozija na granici Rusije i Ukrajine: Poginuo vojnik (FOTO)

19.02.2022

09:28

0

Ruski mediji se pozivaju na policijski izvor koji je rekao da je granata eksplodirala blizu zajedničke granice Rusije i Ukrajine

Eksplozija na granici Rusije i Ukrajine: Poginuo vojnik (FOTO)
Tan2022-2-18_61223214_1 - Copyright AP Photo/Evgeniy Maloletka

Na ruskoj teritoriji, u blizini granice sa ratom zahvaćenom regijom Donbas odjeknula je eksplozija u kojoj je stradao ukrajinski vojnik.

RIA Novosti je napisala da je policijski izvor u južnoj Rostovskoj oblasti tvrdio da su vlasti reagovale na detonaciju u ruralnoj zajednici u tom delu.

Incident se navodno dogodio jedan kilometar od granice sa Donbasom, čiji veći deo kontrolišu dve samoproglašene republike Donjeck i Lugansk. Izvor je rekao da na terenu nije bilo žrtava niti štete, međutim, nešto kasnije javljeno je da je od posledica povreda preminuo vojnik.

 

Ukrajinska vojska i lideri iz dva otcepljena istočna regiona optužili su jedni druge za masovno granatiranje u suprotnosti sa potpisanim sporazumom o prekidu vatre, uz nagli porast vatrenih okršaja prijavljenih u poslednjih nekoliko sati.

Lideri samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR) najavili su u petak evakuaciju civila u Rusiju kao odgovor na, kako tvrde, eskalaciju neprijateljstava. 

Nejasno je koliko će ljudi biti premešteno u okviru planova, a oba regiona su izjavila da u subotu mobilišu svoje oružane snage i pozivaju vojno sposobne muškarce za potencijalni sukob.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike