Granatiran vrtić u Donbasu: U trenutku napada deca bila u zgradi! (FOTO)

17.02.2022

10:19

0

Pobunjenici na istoku Ukrajine koje podržava Rusija optužili su vladine snage Kijeva da koriste minobacače za napad na njihovu teritoriju

Granatiran vrtić u Donbasu: U trenutku napada deca bila u zgradi! (FOTO)
vrtić - Copyright Printscreen Twitter/ArmedForcesUkr

Na istoku Ukrajine ovog jutra došlo je do granatiranja, saopštio je OEBS. Ukrajina tvrdi da su napad pokrenuli ruski separatisti, dok vojnici Luganska tvrde da su oni napadnuti. 

Vojska Ukrajine kaže da je pogođen dečiji vrtić, ali da nema ni povređenih ni stradalih.

 

 

Pobunjenici na istoku Ukrajine koje podržava Rusija optužili su vladine snage Kijeva da koriste minobacače za napad na njihovu teritoriju, kršeći sporazume usmerene na okončanje sukoba.

 

 

Ukrajina je odbacila optužbe. Službenik ukrajinske operacije združenih snaga rekao je da je pucano na njene vojnike, ali da oni nisu uzvratili.

 

 

U trenutku granatiranja vrtića, oko devet časova ujutru, kako se navodi, deca su bila u zgradi, ali niko nije povređen, a na internetu su se pojavile fotografije na kojima se vidi rupa u zidu.

Članice NATO-a pozvale su juče Rusiju da prihvati diplomatski put i povuče svoje snage s ukrajinskih granica i upozorile da bi agresija na Ukrajinu imala teške posledice. Rusko Ministarstvo obrane saopštilo je u utorak da se deo snaga iz ruskih vojnih oblasti u susedstvu Ukrajine vraća nakon završetka vežbi u svoje baze te je kao dokaz objavilo video u kojem se prikazuje kako snage napuštaju Krim.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike