Tinder postaje političko oružje: Pred izbore se menja i ciljaće na mlade

16.02.2022

15:53

0

Ciljani starosni profil korisnika izabran je jer oni spadaju među one koji su najverovatnije pogrešno registrovani ili uzdržani kad je reč izlasku na birališta

Tinder postaje političko oružje: Pred izbore se menja i ciljaće na mlade
Tinder - Copyright Pexels

Aplikacija za upoznavanje Tinder i nevladina organizacija za građanska prava „A Vote“ objavili su u sredu da pokreću kampanju za podsticanje mladih Francuza da se registruju i glasaju na predstojećim predsedničkim izborima.

Dok pregledaju potencijalne ljubavne partnere, korisnicima Tindera biće prikazan video sa porukom: „Ako idete na sastanak blizu kuće… Onda glasajte u blizini kuće!“

Podsetnik će biti aktiviran do 8. aprila za sve aktivne korisnike aplikacije u Francuskoj uzrasta od 18 do 25 godina.

Oni koji kliknu na poruku biće preusmereni na sajt „Glasanje“, koji ljudima pruža sve informacije koje su im potrebne da glasaju na predsedničkim izborima 2022.

U Francuskoj je pogrešna registracija na izbornim listama, uglavnom uzrokovana preseljenjem od kuće, uticala na 7,6 miliona ljudi u 2017. godini, uključujući 51 odsto onih starosti od 25 do 29 godina, prema sociologu Selin Brakonije.

Ciljani starosni profil korisnika Tindera izabran je jer oni spadaju među one koji su najverovatnije pogrešno registrovani ili uzdržani kad je reč izlasku na izbore.

Ben Pjugrenijer, portparol Tindera u Francuskoj, rekao je da će inicijativa „pomogati pripadnicima mlade generacije da prepoznaju da zajedno imaju glas“.

Predsednički izbori u Francuskoj počinju 10. aprila, a sadašnji predsednik Emanuel Makron takmičiće se na njima sa velikim brojem desničarskih kandidata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike