Pariska policija blokirala grad: Zaustavili 500 vozila iz "Konvoja slobode", napisali više od 150 kazni vozačima (VIDEO)

12.02.2022

11:23

0

Premijer Žan Kasteks upozorio je da će odgovor vlasti biti čvrst prema onima koji pokušaju da blokiraju prestonicu

Pariska policija blokirala grad: Zaustavili 500 vozila iz "Konvoja slobode", napisali više od 150 kazni vozačima (VIDEO)
Tan2022-2-12_112636911_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Adrienne Surprenant

Policija Pariza zaustavila je danas oko 500 vozila iz takozvanog "Konvoja slobode" koji čine demonstranti koji protestuju protiv kovid mera i koji su, uprkos zabrani, pokušali da uđu u glavni grad Francuske.

Vozila su zaustavljena na tri mesta ulaska u francusku prestonicu i napisano je više od 150 kazni, navela je policija na Tviteru.

Više hiljada protivnika kovid propusnica okupilo se u noći sa petka na subotu na glavnim prilazima francuskoj prestonici.

U francuskoj prestonici u naredna tri dana biće raspoređeno skoro 7.200 policajaca i žandarma, koji će pokušati da spreče blokiranje grada.

 

 

Prvi put od nereda tokom demonstracija "žutih prsluka" 2018. godine žandarmerija je na ulice izvela i oklopna vozila.

 

 

Premijer Žan Kasteks upozorio je da će odgovor vlasti biti čvrst prema onima koji pokušaju da blokiraju saobraćaj ili prestonicu.

Policija procenjuje da bi na današnjim protestima na prilazima Parizu moglo biti 3.300 vozila.

 

 

Konvoji iz gradova širom Francuske krenuli su ka Parizu, inspirisani kanadskim protestom protiv obaveznih vakcina za kamiondžije bez kojih oni ne mogu da pređu granični prelaz, a francuski demonstranti se protive potvrdama o vakcinaciji, neophodnom za ulazak u restorane, barove i javne prostore.

 

 

Francuski mediji navode da protivnike kovid mera okupljene u "konvojima slobode" čine protivnici predsednika Emanuela Makrona i "žuti prsluci".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike