Masakr nad živinom u Španiji: Zbog ptičjeg gripa usmrćeno 130.000 kokošaka (FOTO)

11.02.2022

16:17

0

Žarišta virusa, koji divlje ptice selice često prenose na domaće životinje, zabeležena su, između ostalog, u Francuskoj, Nemačkoj, Britaniji i Holandiji

Masakr nad živinom u Španiji: Zbog ptičjeg gripa usmrćeno 130.000 kokošaka (FOTO)
chiken-g92f61e7c6_1920 - Copyright Pixabay

Španske vlasti usmrtile su više od 130.000 kokošaka nakon izbijanja ptičjeg gripa otkrivenog u severnom regionu Kastilja i Leon, saopštili su lokalni zvaničnici.

Industrijski utovarivač pokupio je hiljadu usmrćenih pilića i bacio ih u kamion sa otvorenim krovom, koji ih je odvezao na mesto spaljivanja ispred farme, može se videti na slikama Grinpisa.

Na farmi, koja je i dalje izolovana, preduzete su odgovarajuće mere usmrćivanja i zbrinjavanja ostataka svih životinja, navedeno je u jučerašnjem saopštenju lokalnog udruženja veterinara.

Vlasti su uvele zonu izolacije od 10 kilometara oko farme, koja se nalazi nedaleko od sela Iskar u provinciji Valjadolid, otprilike 130 kilometara severozapadno od Madrida, ali kažu da postoji mala opasnost po ljude.

 

 

- Mogućnost prenošenja na ljude je izuzetno retka i stoga nas ne zabrinjava, rekao je portparol regionalne vlade Kastilje i Leona Karlos Fernandes Kariedo.

Žarišta virusa, koji divlje ptice selice često prenose na domaće životinje, zabeležena su, između ostalog, u Francuskoj, Nemačkoj, Britaniji i Holandiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike