Majmuni koji su pobegli iz kamiona upucani! Jedna žena ih dodirnula i morala je odmah kod lekara (VIDEO)

29.01.2022

13:08

0

Autor: 24sedam

Makakiji su bili na putu ka laboratoriji

Majmuni koji su pobegli iz kamiona upucani! Jedna žena ih dodirnula i morala je odmah kod lekara (VIDEO)
majmuni - Copyright Facebook/PA State Police

Američko Ministarstvo poljoprivrede istražuje incident koji se dogodio u Pensilvaniji kada su iz jednog kamiona, nakon sudara, pobegli majmuni.

Podsetimo, kamion sa prikolicom, u kojoj su ka laboratoji transportovane životinje, slupao se u okrugu Montur, a vlasti istražuju zašto su policajci upucali tri majmuna.

Kako se navodi, makakiji su doveženi sa afričkog Mauricijusa, a trebalo je da se nađu u visoko obezbeđenoj američkoj ustanovi gde je trebalo da provedu 30 dana u karantinu.

Ukupno je bilo 100 majmuna, a ova tri nisu imala sreće. Prvobitno je javljeno da su uhvaćeni i potom uspavani, međutim, onda se pojavila informacija da su zapravo upucani. Ostalih 97 makakija je uhvaćeno.

 

 

Detalji nisu poznati. Organizacija PETA je podnela tužbu protiv državne policije.

Drama sa odbeglim životinjama dodatno se produbila kada su mediji preneli priču Mišel Falon, iz Danvila, koja se navodno razbolela nakon susreta sa majmunima.

Mišel je videla da se kamion sudario sa drugim vozilom, pa se zaustavila da vidi je li sve u redu i u kom stanju su vozači.

 

 

Kako je rekla, jedan od majmuna je zašištao kao njoj zbog čega joj se upalilo oko. 

- Bila sam blizu majmuna, dodirnula sam njihove kaveze, hodala sam blizu njihovog izmeta, tako da sam pozvala lekare da pitam da li sam bila bezbedna zatošto je jedan od njih zašištao na mene, a imala sam otvorenu posekotinu - navela je.

Navodno, narednog dana je razvila kašalj i oko joj je nateklo toliko da je morala da ode kod lekara.

Infektolog joj je dao vakcinu protiv besnila i nekoliko antivirusnih lekova. Mišel je kazala da prati simptome besnila i majmunskog virusa B.

- Kakav dan! Htela sam da pomognem i rečeno mi je da su u kutijama mačke, pa sam htela da ih pomazim, ali to su bili majmuni. Potom sam primetila da ih je po troje u svakoj. Došla sam kući i legla u krevet, a potom mi je ujna rekla da je čula na vestima da majmunima ne treba prilaziti, a ja sam pokušala da ih pomazim i bila sam blizu njih - napisala je na Fejsbuku, između ostalog.

Mišel će narednih mesec dana morati da prati simptome posle ovog neugodnog susreta sa životinjama, ali je saopštila da se oseća dobro.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike