Otkriveno zašto je Putin na sastanku toliko udaljio Makrona od sebe: Francuski predsednik iz bizarnog razloga odbio da se testira

11.02.2022

10:19

0

Imao je dva izbora, ili da uradi PCR test ili da drži distancu

Otkriveno zašto je Putin na sastanku toliko udaljio Makrona od sebe: Francuski predsednik iz bizarnog razloga odbio da se testira
Tan2022-2-7_22420213_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, Pool

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je zahtev Kremlja da uradi ruski test na kovid 19 pred sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i zbog toga je morao da drži distancu tokom susreta, rekli su za Rojters dva izvora iz Makronovog okruženja.

U ponedeljak su dva lidera u Moskvi razgovarali o ukrajinskoj krizi, a svima je palo u oči da su sedeli na suprotnim krajevima ogromnog stola dugog četiri metra, prenosi Gardijan.

Pojedine diplomate sugerisale su da je Putin možda želeo da pošalje diplomatsku poruku, ali dva izvora upoznata sa zdravstvenim protokolom francuskog predsednika rekli su za Rojters da je Makron imao izbor - ili da prihvati PCR test koji bi uradile ruske vlasti i da mu bude dozvoljeno da se približi Putinu ili da odbije i da se pridržava stroge distance.

- Nismo mogli da prihvatimo da se oni domognu predsednikovog DNK - rekao je jedan od izvora Rojtersu.

Kremlj nije odgovorio za zahtev Rojtersa za komentar povodom ovih tvrdnji.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, Pool
Vladimir Putin

Drugi izvor iz Makronovog okruženja potvrdio je da je predsednik Francuske odbio da uradi ruski PCR test i naveo da je Makron umesto toga uradio francuski PCR test pre polaska i antigenski test u Rusiji, koji je uradio njegov lekar.

- Rusi su nam rekli da Putin treba da bude u strogom zdravstvenom mehuru - rekao je izvor.

Gardijan podseća da je u četvrtak, tri dana nakon što su se sastali Makron i Putin, ruski lider primio kazahstanskog predsednika Kasima Žomarta Tokajeva, da se sa njim rukovao i da su sedeli blizu, odvojeni samo malim stolom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike